Projects Frontend Portlet

  • MENCIÓ ESPECIAL 2012

«Superfície compartida» a la Exhibition Road

Londres (Regne Unit), 2012

Un carrer principal del districte cultural és objecte de la renovació de paviments, el desembarassament de barreres arquitectòniques i la pacificació del trànsit rodat segons un sistema de 'superfície compartida' que assoleix un equilibri consensuat entre vianants i vehicles.

Estat previ

 L'Exhibition Road és un carrer principal situat a l'àrea d'Albertopolis. Deu el seu nom a la Gran Exposició de 1851 i té una llargada de prop de vuit-cents metres i una amplada mitjana d'aproximadament vint-i-cinc. Seu de múltiples equipaments culturals i educatius de gran rellevància, com el Victoria and Albert Museum, el Museu d'Història Natural, el Museu de la Ciència o el Col•legi Imperial de Londres, atrau anualment uns onze milions de visitants. A més de comerços reputats i alguns llocs de culte, concentra milers de veïns, entre els quals hi ha una proporció elevada d'estudiants.

Des dels anys seixanta, el carrer estava distribuït en dos carrils de trànsit rodat, sengles voreres força estretes i tres fileres de vehicles aparcats, dues d'elles laterals i una de central. L'escassedat de passos per a vianants feia difícil creuar-lo i tenia en general una aparença atapeïda i poc atractiva que no el feia gaire mereixedor de les seves prestigioses institucions.

Objecte de la intervenció

 El districte de Kensington i Chelsea va convocar un concurs per a redreçar aquesta situació. Calia garantir que l'Exhibition Road assolís els criteris més exigents en quant a accessibilitat. Els vianants havien de poder caminar tranquil•lament i gaudir de les monumentals façanes del carrer.

Descripció

 L'actuació va consistir bàsicament en el desembrollament físic i circulatori del pla del terra. Vianants i i trànsit rodat comparteixen l'espai seguint un model de 'superfície compartida' de velocitat reduïda. S'ha alliberat el terra de vorades, obstacles i barreres arquitectòniques per tal que els vianants, les cadires de rodes i els cotxets s'hi poguessin moure lliurement. S'hi han instal•lat canals de recollida d'aigües amb reixes de fosa negra al llarg dels laterals de la via, a quatre metres de les respectives façanes. Vora els canals hi ha franges tàctils especialment dissenyades per a persones amb visió reduïda.

Per al paviment, es va optar per usar pedra natural d'alta qualitat, de manera que la superfície es conservi en bon estat per molts anys. Està resolt amb un empedrat de panots de granit negre i rosa que dibuixen una quadricula diagonal. Els panots estan units amb juntes de morter flexible i disposats sobre una llosa de formigó reforçat amb fibres. Topalls de formigó i acer inoxidable retenen els panots i prevenen el seu moviment sota el pes dels vehicles. La il•luminació nocturna del carrer recau en vint-i-sis pals d'enllumenat especialment dissenyats, amb una alçada de vint metres i plantats cada vint-i-cinc metres al llarg de l'eix central del carrer.

Valoració

 La simplicitat formal del pla del terra contrasta amb la complexitat dels seus possibles usos i moviments. En efecte, la intervenció aposta per la versatilitat enfront l'especificitat, confiant en la capacitat de convivència entre un trànsit rodat respectuós i uns vianants prudents. La solució permet que l'Exhibition Road gaudeixi amb serenitat de la intensitat de moviments pròpia d'un carrer major.

David Bravo

[Darrera actualització: 18/06/2018]

Fitxa tècnica

CIUTAT: Londres
PAÍS: Regne Unit
INICI DE PROJECTE: 2009
INICI DE LES OBRES: 2011
FI DE LES OBRES: 2011
DIRECCIÓ D'OBRA: Schal
CONSTRUCTORA: Balfour Beatty
SUPERFÍCIE: 26.000 m²
COST: 25.000.000 €

Crèdits

PROMOTOR:
Dixon Jones Ltd

AUTORS:
Royal Borough of Kensington and Chelsea


Documents relacionats

També et pot interessar